In 2010 zijn we gestart met het project "Geef de Slachtoffers een gezicht". Hiermee probeert het bevrijdingsmuseum zoveel mogelijk informatie over de in de database opgenomen oorlogsslachtoffers te verzamelen. We streven er naar om niet alleen een naam en een overlijdensdatum te tonen maar ook wat persoonlijke informatie over de slachtoffers of de omstandigheden waarin ze het leven lieten te tonen.

Hiervoor is uw hulp nodig.  Zoek meeAls u ons aan foto's of aanvullende informatie kunt helpen dan helpt u mee om de database volledig te maken. Ondanks dat het al meer dan 70 jaar geleden is dat de meeste slachtoffers vielen komen er nog steeds foto's en verhalen bij ons binnen. Heeft u een opmerking, aanvulling, verbetering of gewoon een vraag over de inhoud van onze database, laat het ons weten via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noodkerk van Ellewoutsdijk
Noodkerk van Ellewoutsdijk

Van een aantal slachtoffers zijn in het Kerkje van Ellewoutsdijk bezittingen tentoongesteld. Bij een bezoek aan het bij het bevrijdingsmuseum gelegen bevrijdingspark kunt u in de herbouwde noodkerk van Ellewoutsdijk diverse objecten terugvinden die het eigendom waren van personen die in de database zijn opgenomen.